Глибока шана і визнання Великим постатям Великого українського народу!




В цей день, 15 травня 1891 р. в м. Києві народився відомий радянський письменник, драматург і театральний режисер, автор повістей, розповідей, п'єс, інсценізацій, кіносценаріїв та оперних лібретто Михайло Булгаков. Випадково знайшла публікацію Олега Ляшка. Схвилювало, я б сказала стревожив такий стан речей в нашій державі.

Олег Ляшко:

Сьогодні день народження одного з моїх улюблених письменників Михайла Булгакова. Коли нещодавно перечитував «Собаче серце», у мене виникла думка, що якщо Попову розрізати голову і вставити мозок моєї Іджи (ротвейлер), то з нього був би хороший мер міста, який ніколи б не знищив Андріївський узвіз, де жив Булгаков. За те, що ця банда робить з Києвом, їй має бути соромно і перед Михайлом Опанасовичем теж. Він на відміну від Партії регіонів любив Київ і Україну щирим серцем. «Його модель світу була києвоцентричною. Він, якщо можна так висловитися, мислив Києвом» — пише Мирон Петровський.
«Ах, які зірки в Україні. От майже сім років живу в Москві, а все ж таки тягне мене на батьківщину. Серце щемить, хочеться іноді болісно в поїзд… і туди. Знову побачити яри, занесені снігом, Дніпро… Немає красивішого міста на світі, ніж Київ» — скаже в оповіданні Булгакова «Я убив» доктор Яшвін, у якому легко побачити автора — українське «я ж він».
Нещодавно на запрошення української діаспори я був у Москві, де вклонився Михайлові Опанасовичу і поклав квіти на його могилу на Новодівичому цвинтарі.
Булгаков був Великим Майстром, яким Київ має гордитися!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте