Верески душі весняні

Якось воно так повелося на Україні, що багато з того, що колись було нашою основою, нашим грунтом, тепер висковзнуло з-під наших ніг. Ми дивимося євроньюз, матюкаємо свого президента, хочемо більших статків, хвалимося сусідам, що знаємо панацею порятунку з кризи нашої країни, вважаємо себе європейською нацією. Однак, смітимо скрізь де можна і де не можна: ліси, водойми, душі інших людей. Сімя сьогодні нічого не значить, так само як і честь.  А що таке сімя в розумінні значної частини українців? Штамп в паспорті, який можна легко викреслити, за бажання. 
І це гірко, 20-річні розведенці, школярки вмішуються в чужі сімї, ламають життя своїм одноліткам, відбираючи батька в сімї. Звідки все це в нас взялося? Так, прямуємо до Європи. ,, Ось коли я був в Америці.....,, І що ти там хорошого бачив? Окрім модних телефонів у підлітків, крутих автомобілів у їх батьків. Перед тобою сьогодні вибір: продати душу Обамі за плазму, порш та щорічний білет на Ямайку і бачити як твої діти деградують; чи залишитися на рідній землі і спробувати щось вирішити, якось допомогти, принаймні спробувати, жити в злиднях, їздити на ,, Богдані,, за 2,50, їсти ковбасу на новий рік, носити китайське. Не знати, що гірше: жертвувати моральними цінностями, своєю сутністю чи високим матеріальним рівнем.
Хтось вважає нашу країну пропащою, я так не вважаю. Вона застрягла в 90-х, в наших душах досі живе рекетир, але різниця в тому, що тепер він не ходить по ринку і не відбирає у вас гроші, ні, ви самі йому їх приносите, неофіційно, в конверті, в коробці цукерок, пляшці жан-жаку, за якийсь папірець, який по суті вартий не більше ніж ваша душа, якщо ви на таке йдете. В чому наша проблема? Ми живемо 90-ми, в душі кожного з нас живе бандит, сусідам на кухні божитеся, що щиро ненавидите хабарників, запроданців-депутатів, але ж за першої нагоди не нехтуєте цим заробітком. А що робити? Вдома діти голодні.
.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте