Що кому, а курці просо

Коли спілкуєшся з людьми приблизно твого ж рівня, думаєш, що якщо в них такі думки, то це ж стосується й решти суспільства. Та, на жаль, якийсь десяток однодумців не означає відсутності опозиційних думок. Наприклад, спілувалась недавно з однією жіночкою з села. Поки говорили про погоду все було добре, як тільки зайшли за політику ситуація змінилась. Я почула кілька фраз, які мене просто таки звалили з ніг:


— «В теперішній кризі винен Майдан, ось якби не було Майдану, то все було би добре і хлопці б там не помирали». В котрий раз переконуюсь в тому, що на фіг треба повикидати людям ті ящики, в яких трублять відверту брехню. в чому винен Майдан? В тому, що відстоював наші з вами права відчувати себе людьми в своїй країні? В тому, що вимагав від жирдяїв в адмінбудівлях сприймати нас як людей, а не бидло? На жаль, багато людей, в основному недалеких у своїх поглядах та переконаннях, не заглиблюються в суть понять та подій і сприймають ситуацію як однобоку картинку не задумуючись що і чому.  Намагалась пояснити, що криза викликана тим, що минулий уряд, це всім давно відомо, штучно стримував інфляцію. Крім того, вивезення експрезидентом кількох десятків мільярдів долларів не сильно сприяють розвитку економіки. До того ж війна.

— «Не треба було гризтись з Путіним, то й війни не було, а так залізли в зуби, тепер маємо, він що мав чекати поки ми йому на шию всядемось?»  Тут мене понесло далі, я була в шоці від цих абсолютно абсурдних думок. В смислі гризтись? Це що ми залізли до нього в Ростовську область? Це він анексував Крим, при цьому роблячи невинне лічіко, як у того дауна. А потім взявся за Схід. О так, потрібно було говорити: володьку, на тобі Крим, на тобі Донбас, заходь до нас, на Бессерабію, Ласкаво просимо… Кланятись в ноги і хай би вирізав «бандерівців». Тоді було би добре.

-----«Мені все одно хто буде порошенко чи путін, я завтра не маю де заробити грошей, тому, що наші яблука, які йшли на Росію, тепер не приймають, а Європі вони не треба через великий вміст хімікатів. Виходить, я залишаюсь без роботи» По-перше,  в світі є й інші країни крім Росії, куди можна налагодити експорт тих самих яблук. Інша справа, потрібно піднімати якість тієї продукції. а про яку якість можна говорити, коли в селах, де вирощують сади мруть бджоли цілими сімями. І ми ще дивуємось чому зросли показники кількості онкохворих. Але ж ні, мабуть, краще жити в багнюці без лікарняного, без відпусток, без будь яких гарантій, жарячись на сонці, пахати по 10 годин в день заради того, щоб заробити 100 грн. Хіба це краще, ніж потерпіти тимчасові труднощі, ніж прагнути до кращого?

Я не розумію таких людей, просто не розумію. Хоча, мабуть, краще говорити давно придуманими кимось фразочками, ніж спробувати дійти до якогось висновку самостійно.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте