My vacation

Коли мої друзі приїжджали з Болгарії, то з їх розповідей в мене склалось враження, яке тепер абсолютно змінилось. З мого досвіду, більше пригодилась англійська. Період, коли в Болгарії без проблем вас розуміли на російській відходить у вічність. Якщо ви хочете поговорити російською, шукайте людей після 45 мінімум. Вся молодь розмовляє англійською і тільки один з 50 розуміє ледве-ледве російською. В кафе-барах-ресторанах теж саме — англійська. 

Коли приїжджаєш на відпочинок і бачиш ці довжелезні ряди шикарних готелів, сповнених шиком і розкішшю, то вже само собою сподіваєшся, що потрапив у кращу країну, ніж та, з якої ти. 

Перше про що ти думаєш, вау як тут дешево. Коли думаєш, що певне болгарин середньостатистичного достатку заробляє бодай 3000 левів то можна жити. Там немає таких шалених цифр на цінниках, Коктейлі до 10 левів, вода — 1.5. л. — 0,8 — 1 лев, персики та нектарин до 2.5 левів. Круто? правда? Але, за словами таксиста, середня зарплата в Болгарії 1000 левів. Це просто… жесть. Виявляється, за словами болгарина, в нас в Україні набагато дешевше жити ніж в них. І це дійсно так( Виявляється є і гірше( 

Все що я побачила в Болгарії, те, що за «лініями» біля моря — це бідність ( Або болгари не настільки пафосні як ми, або там реально бідність ( Дивно, країна яка щороку захлинається від туристів, живе настільки бідно. Очікувала побачити щось краще. 
Варна — це дуже старе місто, третє за кількістю населення в Болгарії. Але тим не менше… тут ви не побачите того чого очікуєте від туристичного краю. Брендові магазини в приміщеннях сірих нічим не примітних будинків, які не приваблюють покупців. І якщо вам здається, що на калинці все однакове то ви ще не були на центральному ринку Варни. Там абсолютно все однакове і зовсім відсутнє те різноманіття форм і кольорів до якого ми звикли. Все неяскраве і низької якості, а ще дуже дороге. 

Болгарське населення в деяких ментальних ососбливостях не особливо відрізняється від нашого. 
Таксист, який віз нас до Варни розповів, що після вступу до ЄС Болгарія стала жити гірше. Економіка не має на чому триматись, адже країна підписала невигідні для неї домовленості і не має права експортувати все що їй заманеться, тільки те, що не імпортують вже існуючі члени союзу. І тут, момент, вгадайте де корінь зла? Правильно — ЄС, а ось в РАДЯНСЬКОМУ СОЮЗІ ЖИЛОСЬ КРАЩЕ.
Болгарія вступила до ЄС в 2007, тобто через 16 років після розпаду СРСР. Чомусь всі різко забули про ці 16 років. А що ж було тоді? Совок процвітає не тільки в нашій країні, а й усіх хто був до нього причетний.

УУУУ цей спосіб мислення, коли варто знайти одного ворога на якого можна зіперти всі біди, як же це дратує.

На моє питання: на чому ж тримається економіка країни, якщо ви нічого не виробляєте. Проте у вас немає інфляції, такої як в Україні. На секундочку 30 болгарських левів мені конвертувало в 16 з чимось доларів, у співвідношенні з українською грошовою одиницею це дрібязок. Хоча певне, є аспекти в звязку з членством в ЄС, які дозволяють стримувати інфляцію. Таксист жалівся що позакривались заводи і т д, знайома пісенька…

Цікаво куди ж діваються прибутки з туризму, адже він там шаленого розмаху, з різних країн. Тільки в моєму готелі були одні німці і поляки. А якщо врахувати скільки українців та не менше росіян їдуть на відпочинок до Болгарії. То де ж корінь зла? Можливо в тому, що ті хто володіють курортами приховують частину доходів, чим вбивають економіку своєї країни та прирікають населення на бідність. Цікава ситуація, аднака.

Радує, хоча це відносно, що не одні ми часом не розуміємо кореню наших проблем, в своїй більшості. Ми не одні такі нерозуміючі в цьому світі. проте треба вчитись і виходити з темрями. Ментальна інвалідність не гарантує безпеку в цьому житті, а навпаки — має дати ще більший стимул для пошуку виходів до процвітання

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте